Az akarat és a kitartás diadala

Az akarat és a kitartás diadala

A  hetedik fordulójában közvetlen riválisunkkal a Miskolci Vénusz együttesével találkoztunk. A találkozón nagy akarással játszottak a lányok és Marsai mesterhármasának köszönhetően megszereztük első győzelmünket a szezonban.  

Miskolci Vénusz- Göcsej SK 1-4 (1-2)

Miskolc Generali Aréna, Jv: Katona Brigitta (Szabó E., Sántha P.)

Göcsej SK: Kiss, Nagy, Orbán, Lehota, Marsai, csere: Czeglédi edző Táncor Tibor

Gólszerzők: Miliczki, ill: Marsai (3), Orbán 

Szűkös kerettel vágtunk neki a miskolci túrának. A hazaiak előtt adódott az első komoly helyzet a találkozón, de meddőnek bizonyult a mezőnyfölényük. A 4. percben Marsai harcolt meg egy eladott labdáért és a hazaiak térfelének a felénél lövésre szánta el magát és bődületes nagy gólt ragasztott Putnoky hálójába (0-1). A gól meghozta a lányok önbizalmát és egyre bátrabban támadtak. A 7. percben jobb oldali sarokrúgást végezhettünk el, Marsai Orbánhoz passzolt, aki egyből visszatette a játékszert csapattársának, aki szinte az alapvonalról csavart a miskolciak kapujába (0-2). A középkezdésből azonnal jött a válasz, Kovács húzta meg a jobb szélt és a kapu előtt keresztbetett labdáját Miliczki passzolta a kapunkba (1-2). A félidő hátralévő részében mindkét csapat bravúros védésekre késztette ellenfele kapusát. Kiss Emília remekül védett, de ez elmondható volt Putnokiról is. 

A második félidőben nagy nyomás alá helyezte a hazai csapat a lányokat. A védekezése a lányoknak ezen a találkozón jól működött és mögöttük Kiss bravúrosan védett. Ahogy telt az idő úgy lettek egyre idegesebbek a hazaiak, mivel tartottuk minimális előnyünket. A 35. percben saját térfelén szerzett labdát Orbán Szandra és végig robogva a pályán, lerázva magáról a védőket, pontos lövéssel vette be a miskolci kaput (1-3). Egy perccel később Kiss indította jó ütemben Marsait, aki találatával eldöntötte az alsóházi rangadót (1-4). 

Kiss Emília:- A védekezésre helyeztük a hangsúlyt. A góljaink nagyrészt kontrákból lőttük. Küzdeni tudásból levizsgázott a mai keret. Mindenki kihozta magából a legjobbat. Az összpontosításnak köszönhetően tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést. Mindenkeppen egy fontos győzelmet arattunk, ami talán lökést ad a csapatnak és a folytatásban pontot, pontokat tudunk majd szerezni. Nem utolsósorban remélem, elhisszük azt, hogy képesek vagyunk a győzelemre!

A lányok a folytatásban négy hazai mérkőzést vívnak majd sorozatban, melynek első állomása a Kiskunfélegyháza elleni találkozó lesz november 12-én. 

2017. október 30. Göcsej SK
 

Címkék:
Következő mérkőzés   

Férfi Futsal NBII.     

  

10.16.
19:30

        Göcsej SK - ELTE-BEAC 

HÍRLEVÉL
Szeretne értesülni legfrissebb híreinkről, eseményeinkről?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
KÖZÖSSÉG
SHOP TERMÉKEK